بزرگترین دروغ به کاشی کاری
مسجد مزبور در دوره صفویه بازسازی شده و در دورههای بعدی نیز تعمیراتی کلی در آن صورت گرفتهاست، بهطوریکه از آثار قدیمی آن به غیر از چند قطعه گچ بری مربوط به قبل از صفویه و چند لوح کاشی کاری از دوره صفویه که در تالار جدید مسجد برجای مانده، چیز دیگری مشهود نیست. همچنین، معرفتشناسی وی مبتنی بر اتحاد عاقل و معقول است که متأثر از سهروردی است. وی طرح فلسفی جدید با عنوان حکمت متعالیه را پدیدآورد. وی نیشابور را به علت مزایایی که آن را مناسب پایتختی قرار داده بود، به عنوان مرکز حکومت خویش برگزید که از آن جمله آب و هوای نیکو را بیان میدارند. مسجد لنبان بنای کنونی آن از آثار دوره صفوی است که بر روی بقایای بنا از قرن هشتم هجری ایجاد شده است، در زیر تالار بزرگ مسجد، نهر آبی جریان دارد و سردابهای بنا شده است، منبر مسجد معروف به «منبر صاحبالزمان» از نفیسترین منبرهای عهد صفوی محسوب میشود. مکتب فلسفی اصفهان در بردارنده اندیشهای است که به روایات امامان شیعه نزدیک و هماهنگ است، و این مکتب تلاش نمود که بین فلسفه و عرفان ایجاد هماهنگی نماید. در این مکتب آموزههای فلسفه سینوی ابن سینا، فلسفه اشراقی سهروردی، عرفان نظری ابن عربی و تعلیمات امامان شیعه تلفیق گردید و یک همنوایی فکری ایجاد شد.
از آثار مکتب شیراز میتوان به شاهنامه طوپقاپوسرای (۷۳۱ ه.ق)، شاهنامه قوامالدین حسن وزیر (۷۴۱ ه.ق) و مونس الاحرار محمد بن بدر (۷۴۲ ه.ق) اشاره کرد. شهرت این منطقه بهخاطر استخرهای کلسیتی رنگارنگ، مناظر کوهستانی، جنگلهای انبوه و آبشارهایش است و میزبان انواع مختلفی از اکوسیستمها است که خانهٔ گونههای در خطر انقراض مانند پاندا غولپیکر و میمون دماغسربالای طلایی سیچوان هستند. حال حاضر زبان مورد تکلم مردم منطقه کمیجان و برچلو یا بزچلو، تاتی است و البته لازم بذکر است که ترکی ناحیة کمیجان به دلیل احاطه شدن با فارسها بشدت به کلمات فارسی کاشی قرنیز مخلوط شده است. مردم اصفهان این مسجد را مقام متبرک میدانند و چیزها حکایت میکنند. موضوع اصالت وجود و وحدت وجود که وی کوشید به صورت فلسفی آن را اثبات کند، مورد انتقاد برخی دیگر از فلاسفه مکتب اصفهان همچون رجبعلی تبریزی قرار گرفت. اما برخی فقهای شیعه آموزههای وی را مخالف با تشیع قلمداد کردند و وی از اصفهان هجرت کرد. مسجد لنبان یکی از آثار دوره صفوی در اصفهان است که در محله قدیمی لنبان واقع شدهاست. از «علامه محمدتقی مجلسی» نقل است که حسن مجتبی به هنگام عزیمت به گرگان، مدتی را در اصفهان اقامت داشته و در این مسجد نماز خوانده.
اصفهان زیبا. دریافتشده در ۱۴۰۴-۰۱-۱۴. ق است. در بالای در ورودی مسجد به خط نستعلیق سفید بر زمینه کاشی لاجوردی، اشعاری نوشته شده که حاکی از تعمیر مسجد در دوره شاه سلیمان صفوی است. از سده پنجم میلادی تا سده سیزدهم میلادی، مسیحیان نسطوری در نیشابور شمار برجستهای داشتهاند. مکتب فلسفی اصفهان عنوانی است که توسط هانری کربن و سید حسین نصر وضع شده است تا نوزایی فلسفی و عرفانی در دوره شاه عباس صفوی توضیح داده شود. به نوشته سید حسین نصر در اواخر صفویه، فضای دینی ضد فلسفی موجب افول این مکتب میشود، به طوری که آموزش فلسفی در اصفهان متوقف میگردد و علمای بنام این مکتب به شهرهای دیگر مهاجرت میکنند. در رساله «محاسن اصفهان» ـ تألیف مافروخی ـ نام محله لُنبان بارها آمده و مخصوصاً از مسجد و عمارتی توصیف شده که یکی از ارکان نامی اصفهان، آن را در قرن هشتم هجری ساخته بودهاست و مترجم رساله محاسن ـ حسین بن محمد بن ابیالرضا علوی آوی ـ از او به این ترتیب نام میبرد: «صاحب معظم قدوه اعاظم الامم جلال الوزراء جمال الدوله والدین محمد دیلم دستجردی الاصفهانی». مسجد جامع پیشین را خراب کردند، زمینها و خانههای اطراف مسجد را از مردم خریدند و در همان مکان قبلی، مسجدی بزرگتر به مساحت حدود یک هکتار و بنابر شیوهٔ خراسانی ساختند.
در حال حاضر این مقبره خراب شده و به جای آن یک حرم عظیم در حال احداث است. این اثر در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۱۵ با شمارهٔ ثبت ۲۷۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. گودرزینژاد، شاپور. ۱۳۵۲. کنگاور: جغرافیای انسانی و اقتصادی، مجلهٔ گزارشهای جغرافیایی، نشریهٔ شمارهٔ ۱۰، تهران: دانشگاه تهران، مؤسسهٔ جغرافیا، طرح پژوهشی کُردستان، دیماه ۱۳۵۲. تحول دیگر وی در دستگاه فلسفه ارسطویی طرح ایده حرکت جوهری است. تراورتن در مقابل نمک مقاوم است و نور خورشید را کمتر منعکس میکند. مسجد لنبان از مساجد قرن هشتم هجری است که در دوره صفویه (شاه سلیمان صفوی) تعمیراتی در آن به عمل آمده است. یعقوب دانشدوست در سال ۱۳۱۷ در شهر تبریز زاده شد و از سه سالگی با خانوادهاش در شهر مشهد ساکن شد. «عقب این طالار شبستان مانند محلی در همان بلندی ساختهاند؛ چنانچه اینها با هم قرنهاست که بپا و بیخلل است. این دو برادر که در خانوادهای فرهنگی رشد یافته بودند برای تحصیل معماری به دانشگاه سن پولیان فرانسه رفتند و معماری ایرانی را با سبک گوتیک تلفیق نمودند که نتیجه ان عمارت جاجرمی شد.