سیر سیاه طبع 2021-08-06

30 خاصیت معجزه آسای سیر سیاه در طب سنتی طبایع مرجع طب سنتی

سیر سیاه ماده ای بی نظیر، مغذی و درمانی است که از سال ها قبل، مردم کره، ژاپن و کشورهای شرق آسیا از آن برای حفظ جوانی، سلامت و افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری ها استفاده می کردند. در نظر داشته باشید که مصرف بیش از حد سیر سیاه هم می تواند عوارضی داشته باشد. در تحقیقات ثابت شده که مصرف بیش از حد سیر تازه می تواند باعث مسمومیت شود. این مسئله با توجه به اینکه ترکیبات سیر سیاه و سیر تازه نزدیک به هم است در مورد سیر سیاه هم صادق است. بنابراین توصیه می شود روزانه یک حبه سیر سیاه مصرف کنید و بیشتر از دو حبه در روز مصرف نکنید. اگر برایتان سوال باشد که سیر سیاه چیست باید به شما بگوییم که سیر سیاه، سیر خام تازه‌ای (Allium sativum L) است که فرآیند تخمیر را طی کرده است.

سیر سیاه در مقایسه با سیر خام دارای ترکیبات تقویت‌کننده‌ی سیستم ایمنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و همچنین خواص ضدسرطانی بیشتری است. سیر سیاه یکی از مواد غذایی با ارزش و پرخاصیت در طب سنتی است که به دلیل خواص منحصر به فردش، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. در این مقاله به بررسی طبع سیر سیاه، خواص آن و نحوه استفاده از آن در رژیم غذایی می‌پردازیم. بررسی های انجام شده در زمینه خواص سیر سیاه برای دیابت  نشان می دهد که مصرف سیر سیاه با افزایش انسولین خون یا کاهش مقاومت به انسولین باعث بهبود هموستاز و کنترل قند خون می شود.

بنابر این یکی از خواص درمانی مهم سیر، پیشگیری از بروز زخم معده است. همچنین این خاصیت باعث می ‌شود که سیر در پیشگیری از بروز سرطان معده نقش مهمی ایفا کند. سیر سیاه نسبت به سیر تازه، آلیسین کمتری دارد، اما آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید غلظت بیشتری دارد. سیر سیاه به محافظت از کبد در برابر آسیب‌های ناشی از قرار گرفتن مداوم آن در معرض مواد شیمیایی، داروها، الکل و میکروب‌ها کمک می‌کند. مطالعات نشان داده است، که سیر سیاه در صورت آسیب کبدی، اثرات محافظتی بر روی آن داشته و از آسیب بیشتر کبد جلوگیری می‌کند.

موارد معدودی از تحقیقات حاکی از خاصیت سیر تازه (و نه سیر سیاه) برای پوست و از بین بردن جوش و آکنه است. همان طور که در بخش قبل توضیح داده شد سیر سیاه به خاطر خاصیت چربی زدایی از خون مانع از تنگی عروق و رگ ها شده و در نتیجه مانع از فشار خون و خطر سکته می شود. از قرن ها پیش مردم کشورهای آسیای شرقی مانند تایلند، کره جنوی و ژاپن سیر سیاه را تولید می کردند. آن ها از سیر سیاه به عنوان طعم دهنده و  برای درمان استفاده می کرده اند. در سال های اخیر این ماده غذایی پر خاصیت و بی بو در سراسر دنیا تولید و استفاده می شود. در کل، مصرف سیر سیاه عوارض جانبی جدی ندارد اما خوب است پاسخ به این سوال که سیر سیاه برای چه کسانی ضرر دارد را هم بدانید.

سیر سیاه دکتر بیز

همانطور که گفتیم طبع سیر گرم و خشک است و حرارتی شبیه حرارت ذاتی و غریزی بدن که عامل حیات است، ایجاد می‌کند. سیر خاصیت تحلیل برندگی دارد، یعنی تحلیل برنده مواد زائد سفت شده و غلیظ شده در بدن است. بر اساس منابع مستند طب سنتی طبع سیر گرم و خشک است و از نظر گرمی درجه سه است یعنی گرمی خیلی زیادی دارد و فقط یک درجه با گرمی درجه چهار که منجر به سمیت محصول می‌شود فاصله دارد. سیر را در عربی ثوم و به هندی لهنس می‌گویند؛ دارای سه نوع بری، بستانی و جبلی می‌باشد. همچنین مدر و دارای نیروی ضد سمی شدیدی است که باعث تعریق شده و بر سطح پوست بدن موجب زخم می‌شود. طبع سیر از منظر طب سنتی ایرانی گرم و خشک است و گیاهی است با رطوبت فضلیه که حرارت آن شبیه به حرارت غریزی است.

متخصصان می دانند که ترکیبات گوگرد موجود در سیر دلیل اصلی اثرات مفید آن برای سلامتی است. با بریدن، خرد کردن یا چرخ کردن حبه های سیر، مواد شیمیایی تیوسولفینیت موجود در آنها به آلیسین تبدیل می شود. سیر سیاه نسبت به سیر تجاری حاوی مواد مغذی بسیاری است و خواص درمانی و بافت نرمی دارد و در آسیا به خصوص ژاپن به عنوان ادویه، کاربرد زیادی دارد. سیر سیاه شیرین، برای پختن و برای خوردن با شکم خالی ایده آل است؛ پس آن را در رژیم غذایی تان بگنجانید. مطالعات نشان داده که ترکیبات موجود در سیر سیاه از سلامت مغز محافظت می‌کند.

در رابطه با تأثیر آلیسین به ‌روی موی سر باید گفت که این ماده می ‌تواند جریان خون به پوست سر را افزایش دهد و فولیکول ‌های آسیب‌ دیده مو را احیا کند و باعث جلوگیری از ریزش مو شود. در برخی از موارد نیز عامل ریزش مو، باکتری ‌ها یا قارچ ‌های نا شناخته روی پوست سر هستند. سیر به ‌دلیل دارا بودن این ویژگی‌ ها همچنین برای تقویت پوست و جلوگیری از عفونت ‌های پوستی بسیار سودمند است. سیر حاوی مواد لینولئیک است که می توانند به درمان مشکلات جنسی مختلف از جمله زود انزالی کمک کنند.

اما خوردن سیر خام به مقدار زیاد ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. اما آیا تابحال درباره سیر سیاه چیزی شنیده اید؟سیر سیاه در واقع سیر خام تازه (Allium sativum) است که با گذشت زمان و با استفاده از گرما و رطوبت بالا حدود 70٪ در فرآیندی به نام واکنش میلارد بوجود می آید. در طی این فرآیند، حبه های سیر به رنگ سیاه در می آیند و بافت و طعم سیر نیز تغییر می کند. سیر سیاه از سیر خام معمولی نرم تر و شیرین تر است.در حالی که به نظر می رسد سیر سیاه یک پدیده جدید است، اما قرن هاست که وجود دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از دلایل محبوبیت آن این است که سیر سیاه مانند سیر خام تازه دارای آنتی اکسیدان و سایر مواد مغذی اصلی است که می تواند به بهبود سلامتی شما کمک کرده و از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کند. اما چه اتفاقی برای این ماده مفید و بد بو در فرآیند تخمیر و تبدیل سیر تازه به سیر سیاه می افتد؟ آلیسین در فرآیند تخمیر به ترکیبات آنتی اکسیدان تبدیل می شود؛ ترکیباتی که خاصیت درمانی سیر را چند برابر می کنند!

شما می‌توانید، بیشتر آنتی اکسیدان‌های مورد نیاز بدن خود را از طریق غذاهای گیاهی از جمله سیر تامین کنید. سکته مغزی و حملات قلبی دو مورد از مهم ترین نگرانی‌های سلامتی در سراسر جهان هستند. فشار خون بالا عامل 13.5 درصد مرگ و میرها در سراسر جهان است و تصور می‌شود حدود 70 درصد از سکته‌های مغزی و حملات قلبی را ایجاد می کند.

سیر سیاه به جلوگیری از التهاب مغز، که می‌تواند حافظه را مختل کند و عملکرد مغز را در طول زمان بدتر کند، کمک می‌کند. دانشمندان عقیده دارند، که التهاب سیستم عصبی ممکن است در ایجاد بیماری آلزایمر نقش داشته باشد. برای این که از خواص سیر برای لاغری بیشترین بهره را ببرید، بهتر است، در زمان مناسب از آن استفاده کنید. بهترین زمان مصرف سیر سیاه برای لاغری، صبح ناشتا است، زیرا جذب مواد مغذی آن در بدن بهتر صورت می‌گیرد. البته مراقب باشید اگر نارحتی معده دارید در مورد زمان مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.

جالب است بدانید، روغن سیر برای مفاصل، گرفتگی و اسپاسم‌های ناشی از بلغم و سردی بسیار مفید است. این روغن با گرمای مزاجی و قدرت نفوذ بالایی که دارد، به مفصل رسیده و سردی و بلغم را از آن رفع می‌کند. سیر سیاه با آنتی اکسیدان های خود می تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و از بروز بیماری هایی چون بیماری آلزایمر و پارکینسون جلوگیری کند.

سیر سیاه کلسترول HDL (خوب) را افزایش داد و نشانگرهای بالقوه بیماری قلبی را کاهش داد. سیر سفید پوست کنده نشده در گرما و رطوبت زیاد حدود 40 روز کهنه شده و در نتیجه سیر سیاه رنگ تولید می‌شود. این روش پخت سیر قرن‌هاست که در ملل دیگر مورد استفاده قرار می‌گرفته و اخیراً نیز در غرب محبوبیت پیدا کرده است.

با این وجود با توجه به اینکه از نظر طب ایرانی درجه گرمی و خشکی سیر بسیار بالا است و برخی از افراد پس از خوردن آن دچار تپش قلب می‌شوند، لذا توصیه می‌شود این افراد در مصرف سیر پخته نیز احتیاط کنند. توجه داشته باشید که تخمیر نه تنها باعث تغییر در اجزای تغذیه ای و خصوصیات حسی می‌شود، بلکه باعث افزایش فعالیت سیر سیاه می‌شود. در طب آیورودا، سیر به دلیل فواید بالقوه آن در درمان انزال زودرس (PE) شناخته شده است. اعتقاد بر این است که تغذیه و خون‌رسانی به اندام‌های تولید مثل را افزایش می‌دهد و با اثرات ضد میکروبی و ضد التهابی که دارد، به مدیریت PE1 کمک کند.

سیر سیاه همانند سیر سفید به صورت حبه ای ولی به رنگ سیاه به راحتی قابل مصرف است. سیر دارای ترکیبات گوگردی می‌‌ باشد که خاصیت ضدعفونی کنندگی، میکروب‌ کشی و جرم‌ کشی به این گیاه می‌ دهد. همچنین سیر دارای موادی به نام آلیسین و آلیساتین است که میکروب‌ های حصبه و پاراتیفوئید را از بین‌ می‌ برد. از سیر در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی، تبخال و تسریع در التیام زخم‌ها استفاده می‌شود. از خواص دیگر سیر سیاه می توان به کاهش کلسترول ضد سرطان ومبارزه با یبوست نام برد .

قبل از پخت، سیر را له و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا تولید آلیسین بیشتر و در برابر حرارت هنگام پخت مقاوم شود. سیر تازه تقریباً 63٪ آب، 28٪ کربوهیدرات (فروکتان ها)، 2.3٪ ترکیبات گوگردی، 2٪ پروتئین (آلییناز)، 1.2٪ اسید آمینه آزاد (آرژنین) و 1.5٪ فیبر دارد. این گیاه دارای خاصیت پاک کنندگی اخلاط غلیظ است و دفع کننده‌ی بادها و برطرف کننده قولنج ریحی و جداکننده‌ی زالوی در حلق مانده و خارج کننده‌ی اقسام کرم معده و کرم روده است.

همچنین، افرادی که به سیر حساسیت دارند، باید از مصرف آن خودداری کنند. فرآیند خشک کردن سیر برای تولید پودر سیر، تاثیر قابل توجهی بر ترکیبات شیمیایی آن دارد. حرارت و خشک کردن باعث تجزیه آلیسین و تبدیل آن به سایر ترکیبات گوگردی می‌شود. این تغییرات می‌توانند بر طعم، عطر و خواص دارویی پودر سیر تاثیر بگذارند. به طور کلی، پودر سیر نسبت به سیر تازه، طعم ملایم‌تری دارد و برخی از خواص دارویی آن نیز ممکن است کاهش یابد.

طبق تحقیقات علمی، سیر سیاه برای سرطان، لاغری، دیابت، چربی خون، فشار خون، حساسیت، قلب و کبد مفید است. اگر سیر در حرارت بین ۸۰ تا ۹۰ درجه تخمیر شود، شکر محلول در آب آن کاهش یافته و طعم شیرینی نخواهد داشت. همچنین هیدروکسی متیل فورفورال در فرآیند تخمیر افزایش می یابد که این افزایش در دمای ۶۰ درجه کمتر است. اینکه هیدروکسی متیل فورفورال ماده مفید یا مضری است بین دانشمندان مورد بحث است. قبلا خواص مضری برای این ماده اثبات شده بود ولی اخیرا خواص مفیدی مانند آنتی اکسیدان و ضد سرطان بودن، ضد آلرژی بودن و کاهش صدمات ناشی از کمبود اکسیژن برای آن ثابت شده است (منبع). بدن در مقابل میکروب ها و ویروس ها و کلا هر موجود غریبه و مهاجمی که وارد بدن شود واکنش های بیولوژیکی از خود نشان می دهد تا آن غریبه را از بین ببرد که باعث التهاب و درد در قسمتی از بدن یا در تمام آن می شود.

تحقیقات نشان داده است که سیر سیاه مانع از واکنش های آلرژیک و حساسیتی بدن می شود و می تواند به عنوان یک ماده مفید در درمان بیماری های حساسیتی مورد استفاده قرار گیرد. سیر سیاه خاصیت ضد التهابی خوبی هم دارد (منبع) و برای ورم مفاصل و دردهای ماهیچه‌ای مفید است. به علاوه سیر سیاه در مقایسه با سیر معمولی برای درمان بیماری های التهابی موثرتر است (منبع ۱ و منبع ۲). نرم، چسبناک و جویدنی می‌شود و طعم ملایم‌تری دارد و چون حاوی آلیسین (یک ترکیب گوگردی) کمتری نسبت به سیر تازه است، سیر سیاه بوی قوی ندارد.

با این حال، مصرف بیش از اندازه سیر به این معنی نیست که شما از این بیماری مصون خواهید شد. مانند سیر خام تازه، سیر سیاه نیز می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. کاهش قند خون بالا از مشکلات جدی چون علائم دیابت، اختلال عملکرد کلیه و موارد دیگر جلوگیری می کند. مقادیر بیشتر آنتی اکسیدان موجود در سیر سیاه نیز ممکن است به جلوگیری از عوارض مربوط به دیابت منجر شود. سیر سیاه حاوی مقادیر متمرکز آنتی اکسیدان های مهم است که آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه از سیر سفید معمولی بیشتر است. بنابراین افرادی که به طور عادی فشار خون پایینی دارند باید سیر سیاه را همراه با خوراکی هایی که فشار خون را بالا می برند مصرف کنند؛ مثلا خوراکی های شور مصرف کنند یا سیر سیاه را با یک یا دو لیوان آب میل کنند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سیر سیاه می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. این امر می‌تواند به بدن شما در مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها کمک کند. جدا از همه‌ی خواصی که بررسی کردیم، پژوهش‌ها همچنین نشان می‌دهند سیر سیاه برای لاغری مفید است و می‌تواند به چربی‌سوزی کمک کند.

با این حال، قبل از مصرف مکمل‌های غذایی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. اسید آمینه‌ سیستئین موجود در سیر گوگرد دارد و به تولید آنتی‌اکسیدان قوی گلوتاتیون و سم‌ زدایی بهتر از بدن کمک می ‌کند. مصرف مداوم سیر و جذب ترکیبات موجود در آن از راه دستگاه گوارش باعث کاهش علائمی همچون تهوع، اسهال، التهاب معده و زخم ‌های روده ‌ای می ‌شود. مصرف سیر فرآیند گوارشی را تحریک و زمان عبور غذا از لوله گوارشی را کند کرده که این امر منجر به بهبود هضم مواد غذایی و کاهش مشکلات گوارشی می ‌شود. سیر می ‌تواند تقریبا از تمام بیماری‌ های قلبی و عروقی پیشگیری کند.

پودر سیر سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌توانند این آسیب‌ها را خنثی کرده و از سلامت قلب محافظت کنند. افرادی که دچار مشکلات گوارشی مانند زخم معده, سوزش سر دل, یا نفخ هستند, باید در مصرف سیر احتیاط کنند, زیرا سیر می‌تواند این مشکلات را تشدید کند. همچنین, مصرف سیر قبل از جراحی توصیه نمی‌شود, زیرا می‌تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. گرم بودن سیر به این معناست که می‌تواند حرارت بدن را افزایش دهد و خشک بودن آن به معنای کاهش رطوبت بدن است. بنابراین، افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند و آن را با مصلح‌هایی مانند آبلیمو، سرکه، یا ماست مصرف کنند تا از عوارض جانبی احتمالی جلوگیری شود. افرادی که دچار مشکلات گوارشی مانند زخم معده، سوزش سر دل، یا نفخ هستند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند، زیرا سیر می‌تواند این مشکلات را تشدید کند.

درجه گرمی و خشک بودن طبع سیر قدری بیشتر از پیاز است و خاصیت محلل نیز دارد، یعنی تحلیل برنده مواد زائد سفت شده و غلیظ شده در بدن است که معمولاً منشاء آن بلغم و سودا (غلبه اخلاط و مواد سرد در بدن) است. ادعایی که درباره اثرات لاغری سیر سیاه مطرح می شود مربوط به توانایی سیر سیاه در کاهش سطح کلسترول، چربی خون و سطح تری گلیسیرید است. همچنین تاثیرات مثبتی که سیر سیاه بر روی قند خون دارد می تواند در کاهش چربی شکمی به فرد کمک کند.

ولی برای اینکه بتوانید راحت تر سیر خوب را تشخیص دهید چند تا فاکتور را در نظر داشته باشید. سیر سیاه را می توانید در دمای منزل داخل ظروف پلاستیکی و شیشه ای، طولانی مدت نگه دارید. سیر برای تقویت پیاز مو و از بین بردن باکتری ها و قارچ کشی مفید است. نحوه استفاده از سیر برای تقویت مو به صورت استفاده، بر روی پیاز موها و از طریق ترکیب با روغن یا شامپو است. در مورد سیر سیاه سوالی دارید؟ در بخش پرسش و پاسخ از ما بپرسید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

مجموعه واکنش های غیر آنزیمی مثل واکنش میرلارد ، اکسیداسیون فنل ها و کاراملی شدن در این مدت سیر حالت ژله ای پیدا کرده و مزه اش شیرین و رنگش سیاه می شود. ورزشکاران بوته های سیر را به وعده های غذایی و اسموتی اضافه و قبل از تمرین های ورزشی میل می کنند. طعم شیرین و حالت ژلاتینی آن باعث شده است که بتوان آن را به انواع خوراک گوشت و سبزیجات اضافه کرد.

یک مطالعه با آزمایش روی موش‌ها نشان داده که سیر سیاه می‌تواند التهاب مغز ناشی از آمیلوئید بتا را کاهش دهد و حتی حافظه‌ی کوتاه‌مدت را هم بهبود ببخشد. در مطالعه‌ی دیگری هم دیده شده عصاره‌ی سیر سیاه از ایجاد اختلال در حافظه پیشگیری می‌کند. قند خون بالا خطرات زیادی برای سلامتی دارد و در افراد مبتلا به دیابت هم می‌تواند منجر به آسیب کلیوی، عفونت و بیماری‌های قلبی شود. در ابتدا توصیه می‌کنیم که از جویدن، قورت دادن و بلع یک حبه کامل سیر اجتناب کنید. برای بهره‌مندی از فواید پودر سیر برای قلب، می‌توانید آن را به طور منظم در رژیم غذایی خود بگنجانید. می‌توانید از پودر سیر در انواع غذاها مانند سوپ‌ها، سس‌ها، خورشت‌ها و سالادها استفاده کنید.

آثار مفید سیر در انسان عبارتند از کاهش کلسترول و تری گلیسیریدهای سرم و لیپوپروتئین‌های با چگالی کم(LDL) و افزایش میزان HDL است. مکانیسم اثر آن شامل وقفه سنتز لیپید و افزایش دفع استرول‌های اسیدی و بازی است. مهمترین ارزش سیر درپیشگیری ودرمان بیماری قلبی عروقی اثر ضد تصلب شرائین آن می‌باشد. کاهش قند خون و افزایش غلظت انسولین درخون متعاقب مصرف الیل پروپیل – دی سولفید گزارش شده‌است. کاهش اشتها یکی از راهکارهای موثر و اصلی به منظور کاهش وزن و لاغری در افراد دارای اضافه وزن و چاق به شمار می آید. این اتفاق به واسطه مصرف سیر سیاه رخ داده میزان پرخوری در افراد مصرف کننده به شدت کاهش خواهد یافت.

آلیسین، نوعی ترکیب حاوی سولفور است و هنگام جویدن، خرد یا له شدن سیر خام، فعال می ‌شود. یعنی گرمی خیلی زیادی دارد و فقط یک درجه با گرمی که منجر به سمیت محصول می ‌شود فاصله دارد. سیر سیاه مانع از واکنش های آلرژیک و حساسیتی بدن می شود و همچنین به عنوان یک ماده مفید در درمان بیماری های حساسیتی مورد استفاده قرار می گیرد. خوردن سیر سیاه مانند نسخه طبیعی در کاهش استرس موثر است و اعصاب را آرام و با مشکل بی خوابی و بدخلقی مبارزه می کند.

این فایده‌ی سیر سیاه به دلیل ترکیبات چربی‌سوز و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که در این ماده‌ی غذایی پیدا می‌شوند و به افزایش سطح چربی‌سوزی بدن، تنظیم قند خون و کاهش کلسترول کمک می‌کنند. ترشی سیر سیاه نیز یکی از محصولات محبوبی است که به دلیل طعم خاص و خواص درمانی‌اش مورد توجه قرار گرفته است. طبع ترشی سیر سیاه نیز گرم و خشک است و می‌تواند به عنوان یک چاشنی سالم در کنار غذاها استفاده شود.

پودر سیر با دارا بودن خواص متعدد، از جمله کاهش فشار خون، بهبود سطح کلسترول، و خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی، می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و عروق ایفا کند. پودر سیر یک افزودنی غذایی سالم و خوشمزه است که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی است. مصرف منظم پودر سیر می‌تواند به بهبود سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها کمک کند. با گنجاندن پودر سیر در رژیم غذایی خود، می‌توانید از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید. مصرف سیر به کاهش فشار خون بالا کمک می‌کند و با کاهش کلسترول خون در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی نیز تاثیر دارد. معجون سیر و لیمو یکی از بهترین درمان‌های طب سنتی برای کاهش چربی و فشار خون بالاست.

مصرف پودر سیر در دوران بارداری و شیردهی باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام شود. اگرچه سیر دارای خواص مفیدی است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند در این دوران‌ها مشکلاتی را ایجاد کند. به طور کلی، توصیه می‌شود که زنان باردار و شیرده از مصرف بیش از حد سیر و پودر سیر خودداری کنند و در صورت نیاز، با پزشک خود مشورت کنند. روند کهنه شدن، باعث می‌شود سیر سیاه نسبت به سیر خام، آنتی اکسیدان بیشتری داشته باشد.

پودر سیر، یکی از این مواد غذایی ارزشمند است که قرن‌هاست به دلیل خواص دارویی‌اش مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیر سیاه با طبع گرم و خشک خود، یکی از مواد غذایی مفید در طب سنتی است که می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند. با توجه به خواص متعدد سیر سیاه، می‌توان آن را به عنوان یک مکمل غذایی در رژیم غذایی روزانه گنجاند. همچنین، با توجه به طبع سیر سیاه دکتر بیز و دیگر برندها، می‌توانید از کیفیت بالای این محصول بهره‌مند شوید. در نهایت، برای خرید سیر سیاه، به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید و از خواص این ماده غذایی بهره‌مند شوید. با توجه به مطالب گفته شده، پودر سیر یک ماده غذایی ارزشمند است که می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند.

با گنجاندن پودر سیر در رژیم غذایی خود، می‌توانید از خواص دارویی آن بهره‌مند شوید و سلامتی خود را بهبود ببخشید. با این حال، به یاد داشته باشید که مصرف پودر سیر تنها یکی از عوامل موثر در تقویت سیستم ایمنی است و باید به تمام جنبه‌های سلامتی خود توجه کنید. علاوه بر کاهش فشار خون، پودر سیر می‌تواند به بهبود سطح کلسترول خون نیز کمک کند.

هر چند آلیسین کمتر می شود ولی به جای آن آنتی اکسیدان ها که خواص مفیدی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها دارند در سیر سیاه ۴ تا ۵ برابر افزایش می یابد! طبق تحقیقات فرآیند تخمیر و تبدیل سیر تازه به سیر سیاه باعث بهبود خواص آن برای بدن انسان می شود. به علاوه تبدیل آلیسین به آنتی اکسیدان ها باعث می شود بوی بد سیر از بین برود.

سیر سیاه همان سیر سفید تخمیر شده است که 4 تا 5 برابر خواص درمانی بیشتری از سیر معمولی دارد. سیر تازه را برای تخمیر شدن به مدت 50 تا 90 روز در دمای 60 تا 77 درجه و در رطوبت 80 تا 90٪ نگهداری می کنند. سیر پس از تخمیر، حالت ژله ای پیدا می کند و رنگ آن سیاه و مزه شیرینی پیدا می کند. به عنوان مثال، یک مطالعه حیوانی نشان داد که سیر سیاه عملکرد کبد را در مورد آسیب مزمن کبدی ناشی از الکل، احتمالاً از طریق فعالیت آنتی اکسیدانی آن، بهبود می‌بخشد. آنتی اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلول‌های ما در برابر آسیب اکسیداتیو کمک می‌کنند.

پودر سیر، ادویه‌ای پرکاربرد در آشپزی، از آسیاب کردن حبه‌های سیر خشک شده به دست می‌آید. این ماده غذایی نه تنها طعم و عطر دلپذیری به غذا می‌بخشد، بلکه فواید متعددی برای سلامتی، به ویژه برای سلامت قلب و عروق دارد. به دلیل سهولت استفاده و ماندگاری بالا، پودر سیر به گزینه‌ای محبوب در بین افرادی تبدیل شده که به دنبال بهره‌مندی از خواص سیر هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که در اثر فرآیندهای طبیعی بدن مانند متابولیسم و همچنین در اثر عوامل محیطی مانند آلودگی هوا، دود سیگار و اشعه ماوراء بنفش تولید می‌شوند. تجمع رادیکال‌های آزاد در بدن می‌تواند منجر به استرس اکسیداتیو شود که به نوبه خود خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، سرطان، آلزایمر و پیری زودرس را افزایش می‌دهد.

سیر سیاه متابولیسم را تسریع کرده و با کنترل قند خون باعث افزایش چربی سوزی و کنترل وزن می‌شود. تحقیقات زیادی تایید کرده اند که سیر سیاه حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که ضد سرطان بوده و رادیکال های آزاد در بدن را که عامل سرطان هستند از بین می برد بنابراین خاصیت ضد سرطانی قوی دارد (منبع ۱ و منبع ۲). طبق این یافته ها خاصیت ضد سرطانی و از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن، در سیر سیاه ۴.۵ برابر بیشتر از سیر تازه است!

هنگامی که این مواد شیمیایی به مرور زمان تجزیه می‌شوند، طعمی خوش و شیرین به سیر می‌دهند. حرارت دادن، غلظت آلیسین را کاهش داده و محتوای آنتی اکسیدانی کل سیر را افزایش می‌دهد. سیر سیاه، سیر خامی است که افراد برای چندین هفته آن را در شرایط کنترل شده با دمای بالا و رطوبت بالا نگه داشته و کهنه کرده‌اند. سیر سیاه علاوه بر داشتن حبه‌های سیاه، طعم ملایم‌تر و قوام لطیف‌تر و چسبناک‌تری نسبت به سیر خام دارد. در حالی که سیر سیاه آلیسین کمتری نسبت به سیر تازه معمولی دارد، اما غلظت بیشتری از بسیاری از مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید را در خود جای داده است.

مصرف پودر سیر می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن, کاهش کلسترول خون, جلوگیری از لخته شدن خون, و بهبود عملکرد قلب و عروق کمک کند. همچنین, سیر حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. مصرف پودر سیر می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول خون، جلوگیری از لخته شدن خون، و بهبود عملکرد قلب و عروق کمک کند. همچنین، سیر حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. سیر یک ماده‌ی غذایی بسیار مفید است که قرن‌ هاست از آن به دلیل خواص درمانی که دارد استفاده می‌ شود.

همان ‌طور که می ‌دانید سیر حاوی آلیسین است که برای سلامتی مفید بوده و به کاهش فشارخون و کلسترول کمک می ‌کند. یک ‌بخشی از خواص سیر برای درمان و بالا بردن سیستم ایمنی بدن استفاده می ‌شود و مصرف مداوم آن تا 63 درصد از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری کرده و عفونت‌ های گوارشی را درمان می‌ کند. سیر سرشار از آنتی‌اکسیدان ‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌ ها و ترکیباتی است که به افزایش طول عمر، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون و پیشگیری از انواع سرطان ‌ها کمک می ‌کند. التهاب مزمن در بدن می‌تواند به رگ‌های خونی آسیب رسانده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.

از مصرف پودر سیرهایی که بوی تند و زننده دارند یا رنگ آن‌ها تیره شده است خودداری کنید. برای بهره‌مندی از خواص پودر سیر، بهتر است آن را به صورت متعادل و همراه با غذاهای دیگر مصرف کنید. می‌توانید از پودر سیر به عنوان چاشنی در انواع غذاها مانند سوپ، آش، خورش، سس، و سالاد استفاده کنید. همچنین، می‌توانید پودر سیر را با روغن زیتون مخلوط کرده و به عنوان یک طعم‌دهنده برای نان و سبزیجات استفاده کنید. این طبع‌ها شامل گرم، سرد، خشک و تر هستند و اعتقاد بر این است که هر فرد نیز دارای مزاجی خاص است که باید در انتخاب مواد غذایی و سبک زندگی خود به آن توجه کند تا تعادل بدن حفظ شود. مطالعات جدید نشان می ‌دهد که برخی ترکیبات مشتق از سیر می ‌تواند علیه عفونت "هلیکوباکتر پیلوری" که عامل بروز زخم معده است، جلوگیری کند.

به یاد داشته باشید که مصرف پودر سیر تنها یکی از جنبه‌های حفظ سلامت قلب است و رعایت یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی فعال نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. سیر سیاه برای کاهش قند خون و افراد دیابتی و همچنین افرادی که فشارخون بالا دارند فوق العاده است. فقط کافیست به اندازه چند حبه از سیر سیاه را همراه با غذا مصرف کنند طی مدت زمان کوتاهی متوجه تاثیر مثبت آن خواهید شد.

یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که کل فعالیت آنتی اکسیدانی سیر سیاه در طول روند کهنه شدن، به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در این مطالعه، سیر در 21 روز کهنه‌شدن به اوج محتوای آنتی اکسیدانی خود رسید. سیر در افرادی که دارای مزاج رطوبتی هستند محرک قوای جنسی و تولید کننده منی است و در گرم مزاجان خشک کننده منی و باعث تشنگی است. برای تب‌های کهنه و زخم‌های شش و درد معده و رفع تشنگی که از بلغم و گرفتگی عروق ماساریقا باشد مفید است. استفاده از سیر سیاه برای درمان زود انزالی روشی صدرصد گیاهی بوده و عوارضی در پی ندارد.زود انزالی یکی از مشکلاتی است که تعداد زیادی از آقایان با آن دست و پنجه نرم می کنند.

محققان به این نتیجه رسیدند که سیر سیاه کهنه شده به دلیل خواص آنتی اکسیدانی می‌تواند به پیشگیری از عوارض دیابت کمک کند. سیر سیاه با غلظت بیشتر، ممکن است در کمک به بدن، برای دریافت فواید آلیسین موثرتر باشد. بنابراین در اینجا دلیل دیگری وجود دارد که بدن شما می‌تواند از فواید فراوان این عضو خانواده پیاز بهره مند شود. طبق تحقیقات، مصرف سیر تازه می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده کمک کند. زنانی که سیر را به طور منظم همراه با سایر سبزیجات و میوه‌ها می‌خورند، 35 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. با وجود خواص فراوانی که برای سیر ذکر شده است، زیاده روی در مصرف آن برای افراد داری مزاج صفراوی مضر است.

از سال 1398 تولید سیر سیاه در ایران برای اولین بار از شهر شیراز شروع شد و با گذشت زمان ایران تبدیل به 6 کشور پیشرو در زمینه تولید سیر سیاه شده است. در کشورهای اسیای جنوبی مثل تایلند و کره جنوبی و ژاپن ، قرن هاست که سیر سیاه به عنوان یک خوراکی و داروی سنتی استفاده می شود  و در دهه های اخیر وارد بازار جهانی شده است. عمده فروشی صحراییبا بیش از دو دهه سابقه پخش و نوزیع انواع مواد غذایی بصورت عمده و فله آماده همکاری با ارگانها و نهادهای دولتی ، مراکز پخش ، شرکتهای صادرات و واردات ، رستورانها ، هایپرمارکتها و غیره می باشد. این دسته از فواید ذکر شده برای سیرسیاه به صورت تجربی و بر اساس مصرف برخی از افراد و عملکرد مثبتی که روی آن ها داشته ثابت شده و ممکن است فواید بسیار دیگری نیز داشته باشند که به اثبات نرسیده. از خاصیت سیر سیاه برای لاغری میتوان به عنوان مهم ترین خاصیت آن یاد کرد.

اما تحقیقاتی وجود دارد که نشان می دهد سیر تازه (و نه سیر سیاه) می تواند برای تقویت پیاز مو و از بین بردن باکتری ها و قارچ کشی مورد استفاده قرار گیرد. نحوه استفاده از سیر برای تقویت مو به صورت استفاده روی پیاز موها و از طریق ترکیب با روغن یا شامپو است. تحقیقات حیوانی نشان داده است که عصاره سیاه سیر می‌تواند به کاهش نشانگرهای آسیب کبد در موش‌های مبتلا به آسیب کبدی یا بیماری کبد چرب کمک کند. شاید خوردن سیر خام چندان خوش‌آیند نباشد، اما برای مهار و نابودی میکروب‌ها موثر است. شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که بهترین روش مصرف سیر چیست؟ در این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد. پودر سیر را می‌توان به راحتی در انواع غذاها مانند سوپ‌ها، سس‌ها، خورش‌ها، و انواع غذاهای گوشتی و سبزیجات استفاده کرد.

این فراورده برای اولین بار توسط کره ای‌ها برای مصارف دارویی تولید گردید. گاهی اوقات از آن در تهیه نوشابه‌های انرژی زا یا شکلات سیر سیاه نیز استفاده می‌شود . سیر سیاه حاوی سدیم، آهن، منگنز، منیزیم، ویتامین های گروه B، روی، پتاسیم، فسفر، ویتامین ث و کلسیم می باشد. سیر سیاه را می توان در یخچال در یک ظرف بسته تا 30 روز نگهداری کرد. برای ذخیره طولانی تر، نوعی پارچه جاذب در اطراف آن قرار می دهند تا رطوبت را جذب کند. برای اطلاعات بیشتر در مورد جینسینگ، به مقاله خواص جینسینگ مراجعه کنید.

سیر تازه به عنوان ماده ای مغذی که باعث سلامت قلب می شود معروف است. سیر و سیر سیاه هر دو پلاک های چربی درون خون و رگ ها را کاهش می دهد. این پلاک های چربی با رسوب در بدنه رگ ها باعث تنگ شدن رگ ها و عروق شده و باعث کاهش جریان خون و افزایش فشار خون می شود. به همین خاطر پزشکان به مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی توصیه می کنند سیر مصرف کنند و سیر سیاه هم به همان میزان برای سلامت قلب و عروق مفید است، با این تفاوت که خوردنش خیلی آسان تر بوده و بوی بد ندارد.

فشار خون بالا یکی از عوامل اصلی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مانند سکته مغزی و حمله قلبی است. مصرف منظم پودر سیر می‌تواند به کنترل فشار خون و کاهش این خطرات کمک کند. سیر سیاه یک ادویه ارزشمند است که دارای خواص درمانی و تغذیه‌ای متعددی است. این ادویه می‌تواند به بهبود سلامت قلب، کاهش قند خون، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و پیشگیری از بیماری‌ها کمک کند. اگر به دنبال یک ادویه طبیعی و سالم برای بهبود سلامتی خود هستید، سیر سیاه می‌تواند یک گزینه عالی باشد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در پودر سیر با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد، از آسیب به سلول‌ها و بافت‌های بدن جلوگیری می‌کنند.

سیر سیاه نیز همان اثرات محافظتی را دارد و می تواند به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید کمک کرده و از خطر بروز بیماری های جلوگیری کند. سیر سیاه، یک نوع سیر فرآوری شده است که با قرار دادن سیر خام در معرض دمای بالا و رطوبت بالا به مدت چند هفته تهیه می‌شود. این فرآیند باعث می‌شود که سیر سیاه رنگ تیره و طعمی متفاوت از سیر خام داشته باشد. در حالی که ممکن است سیر سیاه ظاهر عجیبی داشته باشد، خواص درمانی و تغذیه‌ای آن بسیار چشمگیر است که در ادامه به آن می‌پردازیم.